Geautomatiseerde financiële rapporten voor een financieel gezond bedrijf

Een goed financieel beleid is gestoeld op accurate en up-to-date data. Daarom is het uitermate belangrijk om als manager of als CFO een goed zicht te hebben op elke cent die de organisatie binnenkomt en verlaat. Hiervoor worden financiële rapporten opgesteld, maar vaak is dit een uitdagend en tijdrovend proces. Met geautomatiseerde financiële rapporten wordt dit werk echter voor u gedaan en in een overzichtelijk visueel overzicht ondergebracht. Ontdek hier hoe BI in finance uw organisatie kan ondersteunen.

Over geautomatiseerde financiële rapporten van DTB Analytics

Geconsolideerde rapportage

Combineer financiële gegevens van verschillende entiteiten met verschillende boekhoudsystemen automatisch en in één dashboard of één set van financiële overzichten. Bij DTB Analytics kan deze consolidatie zeer gedetailleerd en volledig op maat van uw bedrijf verlopen. Dit stelt u in staat om bepaalde patronen vast te stellen en toekomstige trends te identificeren.

Over geautomatiseerde financiële rapporten van DTB Analytics

Krijg een gedetailleerd cashflow overzicht met financiële rapporten

Verkrijg met financiële rapporten een duidelijk en begrijpbaar beeld van de cash status van het bedrijf en genereer automatisch een gedetailleerd kasstroom overzicht. U ziet in één oogopslag hoe het gesteld is met de actuele liquditeitsratio’s en KPI’s, dit in real time. Financiële dashboards van DTB Analytics geven op een visuele wijze weer hoe het gesteld is met alle banksaldo’s. Verder houdt u een overzicht over de betalingstermijnen van openstaande facturen van klanten en leveranciers doordat deze automatisch worden bijgehouden en berekend.

Over geautomatiseerde financiële rapporten van DTB Analytics

Stel accurate en datagedreven finance forecasts op

Om succesvol te zijn en te blijven als bedrijf, is het belangrijk om te anticiperen op de toekomstige prestaties van je bedrijf, zowel op korte, middellange als lange termijn. De financiële reporting van DTB Analytics ondersteunt u in het opstellen van een liquiditeitsprognose om toekomstige kasstromen te voorspellen.

 

Dergelijke forecast dashboards helpen u in het opstellen van een gedetailleerd budget rapport, waarmee uw bedrijf aan de hand van een sterk financieel beleid aan data driven decision making doet. De forecasts worden bovendien automatisch up-to-date gehouden waardoor u snel kan reageren op veranderingen in de markt.

De voordelen van geautomatiseerde financiële rapporten

Ervaar de voordelen van automatische financiële rapportage

  • Kom in één oogopslag heel wat te weten over de financiële gezondheid van uw organisatie.

  • Breng de invloed van diverse scenario’s op uw financiële doelen in kaart met behulp van Power BI-rapportages.

  • Onderzoek en vergelijk vlot verschillende perioden en scenario’s uit het verleden met behulp van financiële rapportages.

  • Realiseer directe en nauwkeurige financiële inzichten door gegevens automatisch en in realtime te actualiseren.

  • De informatie die u uit de financiële rapporten verkrijgt, stelt u in staat om weloverwogen en strategische beslissingen te nemen. Maak strategische beslissingen op basis van accurate data.

Contact

Kies voor data

Neem vandaag nog contact met ons op om te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.