De kracht van Power BI Dashboards

Data omzetten in tastbare kennis en inzetten als basis voor besluitvorming is de sleutel tot succes in de hedendaagse maatschappij. Met Power BI wordt dit werk voor u gedaan. Ontdek de kracht van Power BI dashboards.

 

 • Verzamel uw belangrijkste gegevens in één overzicht
 • Automatische en real-time inzichten in uw belangrijkste KPI’s
 • Visuele en interactieve dashboards voor diepgaande kennis
 • Eenvoudig te delen met teams en andere afdelingen
 • Aanpasbaar aan het heden en de toekomst
 • Datagedreven besluitvorming

Over Power BI dashboards

Maak slimme bedrijfskeuzes door middel van Power BI dashboards

Elke organisatie krijgt te maken met ontelbaar veel data vanuit allerlei verschillende databronnen. Het is de kunst om deze zee van gegevens te vertalen naar waardevolle inzichten die het besluitvormingsproces naar een hoger niveau tillen. Power BI is hiervoor een zeer krachtige tool. Het zet deze data namelijk om naar duidelijke dashboards die allerlei trends of opportuniteiten in één oogopslag kunnen blootleggen. Hiermee kunnen u en uw team onmiddellijk aan de slag.

Over Power BI dashboards

De mogelijkheden van Power BI rapporten

Omdat er meerdere databronnen aan één Power BI dashboard kunnen worden gekoppeld, kennen de mogelijkheden van Power BI rapporten geen grenzen. Gegevens van verschillende bronnen kunnen in een dashboard worden gecombineerd en vergeleken, wat nieuwe perspectieven aan het licht kan brengen. Dit stelt je organisatie in staat om datagedreven beslissingen te maken op basis van Power BI analyses.

 

DTB Analytics specialiseert zich in het opzetten van financiële, cashflow en operationele dashboards. Maar, als uw bedrijf specifieke behoeften of verlangens heeft, staan we open om te onderzoeken hoe we u van dienst kunnen zijn.

Voorbeelden

Power BI dashboards in actie

Financiële rapportering

Financiele rapportering

Cash rapportering

cash rapportering

Operationele rapportering

operationele rapportering

De voordelen van Power BI dashboards

Haal meer uit je bedrijf oor middel van Power BI dashboards

 • Power BI dashboards bieden toegang tot de meest cruciale informatie. De databronnen die van essentieel belang zijn voor uw bedrijf worden geïntegreerd in één overzicht. Bovendien werkt de data automatisch bij, zodat u steeds de meest recente dashboards voor uw neus hebt liggen.

 • BI rapporten zijn ontworpen om de besluitvorming en de prestaties van uw organisatie aanzienlijk te versterken. De inzichten die u uit de dashboards haalt, laten u toe datagedreven en strategische keuzes te maken. Daarnaast bespaart u kostbare tijd en middelen omdat u niet langer gegevens handmatig moet verwerken en u uw tijd in zaken kan steken die ertoe doen.

 • Een Power BI dashboard fungeert als een visueel hulpmiddel, waardoor complexe data en verbanden worden vertaald naar duidelijke grafieken en tabellen. Trends, patronen en opportuniteiten worden in één oogopslag duidelijk. Daarnaast maken filters, sorteer- en zoomfuncties diepgaande inzichten mogelijk. Dergelijke dashboards zijn vervolgens door elk teamlid goed te begrijpen.

 • Het is makkelijk om BI dashboards te delen met collega’s, andere afdelingen of met externe instanties. Dit versoepelt de samenwerking binnen en tussen teams, aangezien dit leidt tot een beter begrip van de gedeelde doelen, een verbeterde uitwisseling van kennis en een gezamenlijke aanpak bij het nemen van beslissingen.

 • Tot slot zijn Power BI dashboards volledig op maat van de organisatie te bouwen. Hierbij kan een antwoord worden geboden op de vragen van het heden, maar er wordt ook aan de toekomst gedacht. Deze dashboards groeien namelijk mee met de veranderende wensen en noden van uw organisatie.

Over Power BI dashboards

Power BI dashboarding met DTB Analytics

Bij DTB Analytics bouwen we Power BI dashboards die vertrekken vanuit specifieke behoeften en wensen van onze klanten. We bieden zowel meteen inzetbare en makkelijk te implementeren templates als volledig op maat gemaakte oplossingen, afhankelijk van de unieke noden van het bedrijf. Onze aanpak start bij u en uw organisatie:

 • We willen eerst en vooral uw bedrijf goed leren kennen, wat de kernactiviteiten zijn, welke noden er centraal staan en welke belangrijke KPI’s hiervoor moeten worden geïntegreerd.
 • Dit vormt de basis van onze voorbereiding en het effectieve ontwerp van het dashboard.
 • We brengen de benodigde databronnen samen en structureren de informatie voor optimale visualisatie.
 • Na het ontwerp volgt het testen en verfijnen van het Power BI dashboard. Uw feedback is voor ons tijdens deze fase van onschatbare waarde, aangezien we streven naar een eindproduct dat volledig aan uw verwachtingen voldoet. Pas wanneer u tevreden bent, zullen we overgaan tot publicatie.

Contact

Kies voor data

Meer weten over wat er mogelijk is voor uw bedrijf? Neem vandaag nog contact met ons op om te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.